Search

"De Tekkel" - een casco tot woonboot opbouwen

Updated: Apr 20, 2020

De casco van een tjalk word in de loods bij Scheepswerf Nieko van Hollander Marine omgebouwd tot woonboot. De opdracht: zo veel leefruimte creëren als mogelijk.De huid van het bestaande casco zit in het begin nog onder teer en roest. Om teer te verwijderen moeten bijzonder veiligheidsmaatregelen worden toegepast. Door roest te verwijderen komen vaak gaten in de scheepshuid tot voorschijn. Deze moeten door onze staalwerkers worden dicht gelast en af gewerkt.


De roef op het achterschip krijgt hier de vorm van zijn dak. De plekken voor patrijspoorten zijn voor het idee ingetekend.


Inmiddels zijn de patrijspoorten in gebouwd en ook de opbouw is klaar. De Timmerman is begonnen met het interieur.


Een patrijspoort vanaf de binnenkant, de muurbekleding is er ook al omheen gezet. Nu missen nog de afwerklatten om het geheel af te ronden.


Op 27 februari kwam de motor op zijn plek te staan. De timmerman gaat er vervolgens keuken en dagverblijf omheen bouwen.

Het plafond ligt nog open, hier is het isolatiemateriaal te zien. Op wens van de klant werd er met spuitisolatie gewerkt - hebt u wensen of vragen over de isolatie van uw schip? Ons vakbekwaam personeel staat voor u gereed.

78 views
Heeft u vragen? Neem contact op of kom naar de werf.

Oostelijke Industrieweg 25

8801JW Franeker

Tel: 0517-392726

  • Grey Facebook Icon

© 2020 by Motte Design (www.motte-design.com). Created with Wix.com